Bevezető Rendszer Forgatókönyv Mellékletek Linkek
 


Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő iskolai program

Bevezető

 

Kedves Látogató! 
A példamutató iskolai környezet, ezen belül a szelektív hulladékkezelés kiemelkedő jelentőségű a környezettudatos magatartásformák kialakításánál. Iskolánk, a Templomdombi Általános Iskola, már évek óta működtet egy olyan szelektív hulladékgyűjtési modellt, mely független a település hulladékgazdálkodási rendszerének fejlettségétől. Azonban az utóbbi egy évben városunkban is, mint ahogy sok hazai településen is bevezették a szelektív hulladékgyűjtést. Hulladékgyűjtő szigeteket alakítottak ki és tervezik hulladékudvar létesítését is.  Lehetővé vált a szelektíven gyűjtött hulladékok egyszerű, "olcsó", biztonságos elhelyezése, továbbadása és ezzel egyszerre kibővült a gyűjthető hulladékok köre is. 
A városi hulladékgazdálkodás változása következtében szükségessé vált az eddigi iskolai modellünk további hulladék-komponensekkel való bővítése (üveg, műanyag), valamint a szelektív gyűjtésbe bevont lakosság számának növekedése miatt a helyes használat, a megelőzés érdekében a tudatformálás bővítése, erősítése.
A Pest Megyei Közalapítvány pályázatán támogatást nyertünk a "Legyél te is válogatós!" című programsorozat kidolgozására, megvalósítására, melynek most teljes anyagát, forgatókönyvét ezen a honlapon keresztül meg tudjuk osztani a megye, az ország iskoláival. 

Tartalom:

  •  Honlapunkon bemutatjuk a felújított, kibővített, a városi közterületi hulladékgyűjtő szigetek és a hulladékudvar gyűjtési körével harmonizált, iskolai hulladékkezelési rendszerünket. (A szelektíven gyűjtött hulladékfajtákat, a szükséges "konténereket". Az összegyűjtött másodnyersanyagok hasznosításának lehetséges módjait.) >>>Rendszer

  • Bemutatjuk a "Legyél te is válogatós!” címmel lebonyolított iskolai programsorozatunkat, mellyel a városi és az iskolai szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítettük, megtanítottuk a korszerű hulladékkezelés alapismereteit, a szelektív gyűjtők helyes használatát és megmutattuk a hulladékképződés megelőzésének lehetőségeit. >>>Forgatókönyv

  • Közzéteszzük a tudatformáló program során használt grafikákat, prezentációkat. >>>Mellékletek

  • A program során jól használható honlapokat, hasznos linkeket is összegyűjtöttük. >>>Linkek

Reméljük oldalaink segítséget nyújtanak az iskolai hulladékkezelés elkezdéséhez, folytatásához, bővítéséhez

Kellemes böngészést kívánunk!

 

 

© Csalló Attila, Templomdombi Általános Iskola, Szentendre - E-mail: csallo@freemail.hu
A programot támogatta a Pest Megyei Közalapítvány
Felhasznált és ajánlott irodalom: www.hulladek-suli.hu